www.CadouriDeDragoste.ro - cadouri personalizatecadouri personalizate
Comanda cadouri personalizate, carti, caricaturi si portrete digitale bijuterii personalizate cadouri sute de cadouri personalizate
comanda sute de cadouri personalizate
Carti Personalizate

Impresii clienti!!!
Exemple carti (pdf, foto)
Dedicatii pt cadouri/carti
Comanda carti
Cat costa

Carti personalizate
Declaratii de dragoste
Fantezii
Poezii de dragoste
Citate de dragoste
Poezii+Citate
Love poems
Te iubesc
Poezii pt copii
Colinde Craciun
Texte proprii

Cadouri personalizate

Caricaturi, portrete
Rame, suporturi foto
Bijuterii personalizate
Ceasuri personalizate
Ursuleti personalizati
Tricouri personalizate
Genti, posete, ghiozdane
Perne (special!)
Umbrele personalizate
Sepci, cravate, accesorii
Paturi, perdele dus
Gadgeturi personalizate
Puzzle-uri, carti de joc
Diplome, medalii, trofee
Alte suprize personalizate

Idei Cadouri

200 cadouri personalizate!
Cadouri el/iubit
Cadouri ea/iubita
Ziua Indragostitilor
Cadouri 8 martie
Cadouri majorat
Cadouri mama
Cadouri Craciun


Imensa duiosie a începutului si...

"Ramâi pe loc acolo unde esti, iubire, bibelou de portelan..."
|
autor: sanda dan ion.[danis ]
2008-04-05

Face fitze de tot felul nevestica ta iubita, nu te mai vrea lânga ea. Nu îi mai pasa de tine, a devenit nazuroasa. Cum era ea la timpul ei de înflorire nicicând nu va mai fi.
Venea parca drept din rai, mereu prima la-ntâlnire, la ceas la Universitate, sau la ea în Belvedere, sau oriunde-i propuneai, si când ,,ploua infernal, voi va iubeati prin mansarde’’.
Avea pielea catifea, si îi mirosea a fân.
Îti dadea si martisor, cum zice ca-i prin Moldova, si te alinta cu îmbratisari suave.
Când îi cuprindeai un sânisor parca tineai în palma o porumbita istovita, careia îi simti doar freamatul inimii si resemnarea de a se lasa la voia bunatatii tale, iar tu nu abuzai de dominatia ta masculina.
Ce-i drept faceati multa talpa, dar care tineri nu fac, si îsi strecura mâna în a ta, si când îi petreceai bratul dupa umar se cuibarea în tine, si îsi dadea capul pe spate sub barbia ta, pândind, si ademenindu-te sa îi întâlnesti buzele cu cea mai mare usurinta.
Erati tineri si onesti, încât nu stiati sa va lipseasca ceva, sau ca sunteti privati de drepturi civice sau alte bazaconii.
Erati imuni la spiritul acelei culturi socialiste, desi beneficiati din plin de siguranta oferita de ea. Asa cenzurat, visul exalta si atunci, chiar daca avea semnificatii mai aparte.
Traiati pur si simplu în totala armonie cu mediul social.
Totul era minunat, si viata de student, si Cismigiul, si Herastraul, si la sosea.
În Clubul 303, în Cotroceni, unde beati deja ca si occidentalii...cafea la expresor, la Casa Studentilor-Grigore Preoteasa, unde cântau folkistii momentului, sau la Club A, erati nelipsiti. Nu erati nici voi cuminti cum ar avansa cumva cei de astazi.
La dancingurile din ASE, si din imensele corpuri CD sau BN din localul nou al Politehnicii, era o atmosfera de vis, si participati majoritatea studentilor flotanti, si va sustineati unii altora exaltarea.
Erati ca într-o fratie. Aveati muzica live cu chitare electrice, synthesizer si clape, si cântau Mondial, Savoy, Rosu si negru, stil hendrix, rolling si beat.
Si atunci în socialism se tinea pasul cu restul lumii.
Va simteati în al noulea cer nu numai acolo cu totii, ci fiind chiar si în doi pe strada cu oameni grabiti.
Numai Dumnezeu- straniul fauritor al iubirii- stie cum poate sa faca pe doi îndragostiti, singuri si stingheri într-un oras necunoscut, sa îsi fie arhisuficienti, fiecare siesi, precum si unul altuia, si sa umple acea izolare cu imensitatea unei lumi comune, numai si numai a lor.
Faceai undita gaurind moneda de un leu si, agatând-o cu ata, o tineai sa nu cada în containerul din interior, ca sa vorbesti cu ea pe gratis de la telefoanele publice interurbane.
Când îti dadea aviz telefonic la Posta mare din Constanta, si telefonista silnica cu vocea ei sparta te invita prin difuzor: ,,-Bucuresti, cabina trei!’’, te repezeai sa apuci receptorul cu ambele mâini, si îl presai pe obraz. Ascundeai prevenitor în causul palmei partea cu microfonul, sa îi poti sopti nestingherit ca o iubesti.
Si aerul vibrând purta sunetele venite, si se umplea cabina de inflexiunile magice ale vocii ei înfrigurate. Trageai usa, sa nu se risipeasca soapte la amarâtii din jur...
Desi nu stie nimeni ce-i în cuibarul mintii fiecarui om, si cum percepe el viata si dragostea, tu te simteai deasupra tuturor, si îi vedeai pe toti din acea sala ca fiind natafleti.
Aveai simtamântul ca daca ai fi întins mâna concentrat, si te-ai fi uitat prin geamurile enorme fix fix spre Teatru, acesta ar fi început sa leviteze în prelungirea degetelor tale.
Îti dadea fiori acest sentiment, si pluteai tu însuti spre cer cu cabina cu tot.
Ce cu cabina, cu toata cladirea postei!...
Da, jumatate din procesul de îndragostire consta în glasul blând al iubitei, ca mod desavârsit de a te învalui cu afectiunea ei, si a-ti desface toate ’’dragostile’’ de pâna atunci.
Frematând de emotie, vocea ei suna ca a unui cântaret de psalmi, caci îsi cizela timbrul încât iesea ca o muzica alcatuita parca numai din sunete pure.
Îti cobora pacea în suflet, nu cea molatica, ci aceea furioasa pe timp, ce îti rascolea ambitii si planuri înfocate. Strângându-ti-se stomacul instinctiv, simteai cum toate viscerele urcau ca o energie în piept, în umeri si în brate, de nerabdarea de a o face fericita.
Auzeai în ureche somatia ca timpul prepaid expira, si mai cereai minute, lasai receptorul atârnat, si te repezeai sa-ntinzi bani centralistei. E o minune sa ai asemenea sentimente.
Cum sa fii asa mârsav de sa nu doresti din toata fiinta ta sa îi arati unei asemenea zâne ca esti la fel de bun si de iubitor ca si ea? Ar trebui sa se scrie pe bannere ca: Bunatatea femeii induce iarasi bunatate în sufletul barbatului, ba chiar si un foarte ciudat simtamânt de îndatorire.
Cum sa rasplatesti toate astea altfel decât renuntând la independenta si însurându-te cu ea?
Nici pomeneala sa îti zici acum târziu cumva ca te-ai pripit, sau ca te caiesti, chiar daca, mai nou, pe lânga celelalte fonfleuri, si la un cent pe minut tot te repede cu ’’hai, gata ca costa!’’.
Chiar daca acum a devenit malitioasa si neânduratoare, nu regreti nimic.
Nu stie ce face, si de aceea nici nu îi porti pica.
Aa uitat cum s-a aprins ca becul incandescent când i-ai pus întrebarea aceea asteptata de fiecare fata, si când i-ai aratat inelul de logodna. Avea abia doua grame si câteva puncte, si era subtire cât o lita.
Putea fi si din plastic, nu asta conta ci sufletul tau pe care i-l închinai ei.
A uitat cum topaia îmbratisându-te, si cum îi luceau ciresele pe buze, jurându-ti ca te va face fericit. Trecerea timpului a rupt-o de toti ai ei, si chiar si de ea însasi.
Toti ajungem iarasi la singularitate, caci ne pregateste Dumnezeu sa acceptam mai usor acea stiuta nesfârsita însingurare. Ti-a dat atunci demult tot ce se putea da.
Ai avut parte de ceva ce multora le ramâne necunoscut. Sunt rari în lume cei care au privilegiul de a trai asemenea bucurie si fior. Ai avut-o pe ea sa-ti dea dragostea ei arzatoare, si sa o iubesti. Acum, toate acele trairi sunt cuprinse pe vecie în sfera mintii tale, si nu ti le poate lua nimeni, caci memoria sentimentelor omului ramâne nealterata.
Vei trece dincolo cu ea, cea de dedemult, în gând, jinduind a o reântâlni pentru un nou început, iarasi imaculat, în locul acela fagaduit de dumnezeire.
Ce daca acum nu mai surâde ca altadata.
Ce daca nu se mai lasa trasa spre a fi îmbratisata.
Ce daca nu te mai crede ca o iubesti. Ce daca vocea i s-a asprit, si cuvintele ei ustura precum un fruct napadit de filamentele miceliului. Ce daca lasa sa se înteleaga ca se poate debarasa oricând de tine.
Chiar de-a fost si actoreala pe atunci la începuturi, privind îndarat cu ochii mintii, tu o vezi tot desmierdatoare, fiindca chiar asa era. Doamne, cât ai mai vrea sa mai fie cum a fost, fie si ca joc de scena.
De toate s’alege nimicul, si pâna la urma omul nu e decât un pasager prin viata. Trece din ce în ce mai singur, si doar amintirile ramân cu el. Le ai si tu pe toate în tine, chiar ca o data încheiata tineretea luminoasa, când ar trebui sa capeti si tu acea aura a moderatiei adulte, si a sedimentarilor sufletesti, tu te lasi ros de îndoieli si depeni amintiri, si regreti anii dusi.
Cazna aceasta e sadita în carnea noastra de la ,,cel de sus’’, si de aceea nu exista cale de mijloc.
Linistea dupa care tânjesti a devenit fragila, caci acum te pândeste si îi casuna pe tine din te miri ce.
Nu îti spune mai întâi, ci lasa sa ia amploare, si trece direct la cearta.
Cauta înadins sa-ti transforme orice simpla iesire în cusur. Se tot zice ca Dumnezeu nu mai schimba sufletul omului, atunci cine Dracu o face?... De ce tot acel belsug de sentimente s-a evaporat asa în neant?
De ce simtul acela delicat al esteticului, caracteristic sexului frumos, i s-a transformat în noua ei viata în o uimitoare rabdare de a cauta hachite, si în acea blestemata manie pentru desavârsire?
Ca femeia are ca si pisica, mai multe vieti, nu se refera deloc doar la longevitate, ci si la faptul ca ea chiar devine o alta si alta persoana. Nu te însori cu o singura femeie ci cu mai multe si, uneori, unele, din ce în ce mai haine, de zici ca manânca oameni, si, de la osteoporoza, chiar si din ce în ce mai scunde.
Ies cumva succesiv una din alta ca si papusile rusesti.
Se stie ca vina o poarta hormonii!
Dar nu capeti vreo consolare de stii cumva cine e vinovatul!?
Nu mai este omul cu care sa împarti casa, caci si-a arogat rolul de factor de ghidare, si moralizator , blamând si urând sexul, si tot balacarindu-te, sa te aduca pe drumul cel bun din conceptia ei, la nevoie chiar cu plânset, bocet popular, dar si vorbe grele, si alte o sumedenie de metode femeiesti.
A devenit obositor de organizata, si acceptarea unei singure greseli, ce cândva nici nu era bagata în seama, e pentru ea o povara ce o umple de indignare. Ajungi de te întrebi daca nu cumva chiar oi fi asa de ticalos.
Efemerul si-a spus cuvântul, si în anii acestia crânceni, lumea care ti se parea imensa, misterioasa si ispititoare a devenit acum cât între peretii casei tale.
Acum stii ce devine mirifica iubirea însa este prea târziu sa mai intreprinzi ceva.
Nu a învatat-o nimeni sa se împotriveasca schimbarii, si nici pe noi, sau macar sa ne previna.
Nu ai banuit nimic, nici n-ai învatat la scoala.
În zadar tot panteonul de întelepti!...
În zadar atâtea cugetari încearca a purta armonia lumii, si a anima spiritul uman, caci mai toate sunt pe lânga. Nasol! Asta ar suna corect, conform adevarului crud.
Dar tu acum ce sa faci?
N-o sa-ti regândesti iar viata, si sa-ti trasezi noi ambitii.
Nu mai poti decât sa-i spui: Omul când e rau cu altii, rautatea, ca un prim factor de stres, se întoarce si asupra sa. Ea da ignore si atât.
Pe atunci la însuratoare, femeile erau încântate de vigoarea si dezlantuirea barbateasca si noi credeam ca asa ramân. Ne-am încrezut în eternitatea dragostei, si ca ea se întinde dincolo de disciplina domestica, si ca ofera bucurii la discretie, si când colo zilele bune ne erau numarate.
Cum sa poti trai asa, si cum sa repari ceva.
Tot degeaba, gândul singur nu misca lucrurile.
Totusi nu iesi chiar în pierdere, caci povestind te alegi c’o carte. Vor scrie si astia carti! Ce daca zbârnâie înca. În duioasa lor ignoranta cred ca asa va fi mereu... Îi vezi în masini bengoase. Îi vezi relaxati la plaja, la sala, la drumetii, sau îi vezi prin cafenele de fite, prin cluburi cum calaresc scaunele cal de la bar.
Îi vezi asa siguri pe ei, si cum se dezlantuie.
Le vezi stralucirea din ochii umbriti de sepci cu cozoroc bombat tras ca Bruce Willis pâna la jumatatea fruntii. Vezi aceasta relaxare si la dastia copti bine, dar care nu se lasa doborâti de senescenta, si nu stau de lemn Tanase, ci se dau dupa viata, si încearca sa tina pasul cu ea. Nimeni nu poate sa-l tina!...
Urmeaza sa priceapa ei mai încolo.
Vor scrie si ei odata s’odata, si vor vorbi cu mobila prin casa, sau pe chat, ascunzându-si anii, si o sa li se para ca pâna si pisica pricepe ce e cu ei...
Numai nitica rabdare!


blog comments powered by Disqus
Texte de dragoste

Declaratii de dragoste
Mesaje de dragoste
Citate de dragoste
Poezii de dragoste
Texte inspirationale
Sms de dragoste

Speciale

Blog CadouriDeDragoste
Noutati cadouri
Promotii cadouri
Newsletter
Colaboratori

*** Cadouri, bijuterii personalizate, pandantive, medalioane, bratari cu poze.